FLOTTE HAGEMØBLER - SJEKK UTVALGET OG PRISENE

RASK LEVERING - MAKSFRAKT

TIPS OM VEDLIKEHOLD

Hagemøbler i polyrotting (kunstrotting), lakkert aluminium, polytekstil og plast trenger stort sett ingen annen behandling enn rengjøring med mildt såpevann. Det er særlig viktig å rengjøre møblene før vinterlagring; ved behov bør man bruke egnede rense- og pleiemidler. Bevegelige deler (som vaier og pumpe på gassregulerte stoler etc.) bør settes inn med fett eller vaselin. Vi anbefaler helst at alle hagemøbler vinterlagres innendørs - på et tørt og ventilert rom. Om man ikke har mulighet til innendørs lagring, bør man sørge for at møblene står tørt under møbeltrekk eller presenning. Pass på at møblene ikke pakkes helt lufttett, noe som kan føre til kondensdannelse. Ved eventuell utendørs lagring anbefaler vi å sette møblene på klosser etc. for å beskytte mot vann/fastfrossing. Hagemøbler med aluminiumsrammer bør tiltes før lagring slik at eventuell vannansamling får mulighet til å renne ut gjennom pustehullene på undersiden. Bord med fastmontert, innfelt glassplate må oppbevares tørt og kondensfritt (innendørs) gjennom vinteren. Tremøbler bør generelt vinterlagres innendørs; kjølig, tørt og godt ventilert. Puter og andre tekstiler må alltid oppbevares tørt. Vi anbefaler å impregnere utendørs tekstiler med et middel som også inneholder UV beskyttelse - også om møblene benyttes innendørs i innglasset veranda, hagestue etc. Hagemøbler må løftes (ikke dras) når de skal flyttes.

POLYROTTING (kunstrotting) som brukes i våre møbler er laget av håndflette UV-behandlet slitesterk polyetylen (PE) plastfiber i god kvalitet. De elastiske og UV-beskyttede fibrene er værbestandige; møblene tåler både sol og regn. Rammene som blir brukt er av pulverlakkert, værbestandig aluminium. Sur nedbør, fugleskitt etc. vil likevel kunne påvirke materialet, slik at regelmessig renhold er viktig. Møblene rengjøres etter behov med lunkent mildt såpevann og svamp, myk børste eller lofri myk klut. Unngå vaskemidler med skureeffekt. Vannslange med myk stråle (ikke høytrykkspyler) kan også benyttes. Ved ekstra skitne møbler, anbefaler vi spesialtilpasset rense- og pleiemidler - som også har en bevarende effekt når det gjelder møblenes levetid. For å skåne møbler og tekstiler mot ytre påvirkning (UV, forurensning etc.) , anbefaler vi å benytte møbeltrekk når møblene ikke er i bruk (gjerne også om sommeren). I tillegg anbefaler vi å impregnere putene for å beskytte mot falming og smuss.

ALUMINIUM er et holdbart materiale som jevnlig bør rengjøres med mildt PH-nøytralt såpevann og lofri klut (unngå sterke vaske- og skuremidler, bruk gjerne en bilsvamp som inneholder bilshampo). Ved ekstra skitne møbler, anbefaler vi spesialtilpasset rense- og pleiemidler - som også har en bevarende effekt når det gjelder møblenes levetid. Ved å benytte bilvoks og polering med lofri klut, gir man møblene ekstra beskyttelse. Aluminiumsmøbler bør tiltes før vinterlagring slik at eventuell vannansamling får mulighet til å renne ut gjennom pustehullene på undersiden. Hagemøbler i aluminium er ofte kombinert med trekk av kunstfiberstoffet polytekstil (textilene). Slike trekk rengjøres på samme måte som polyrotting, med vann og mild såpe. For å skåne mot ytre påvirkning (UV, forurensning etc.), anbefaler vi å benytte møbeltrekk når møblene ikke er i bruk (også om sommeren).

PUTER OG TEKSTILER for utendørs bruk leveres vanligvis i solid 100% polyester eller olefin. Putetrekk med glidelås kan håndvaskes varsomt på 30 grader. Flekker kan fjernes med mildt såpevann. Puter må lagres tørt når de ikke er i bruk og må være helt tørre før vinterlagring. For å skåne mot unødig lys- og soleksponering anbefaler vi at puter ikke konstant oppbevares i møblene når de ikke er i bruk. Møbeltrekk kan også benyttes. For å beskytte utendørs tekstiler mot tilskitning og falming på grunn av vær og vind, anbefaler vi å impregnering. Bruk en tekstilimpregnering som beskytter både mot UV stråling og flekkdannelser. Trekk av polytekstil /textilene (ofte brukt i kombinasjon med aluminium) rengjøres ved hjelp av lunkent såpevann og svamp eller myk klut.

GLASSPLATER som benyttes, er herdet glass som i utgangspunktet tåler svært mye. Vær likevel forsiktig når bordet skal flyttes, settes bort for vinterlagring etc. Om bordplaten (spesielt kanten) utsettes for støt, kan dette føre til ødeleggelse på et senere tidspunkt. Glassplater bør ikke hvile stående på et ujevnt, hardt underlag; vi anbefaler at glassplater lagres horisontalt. Unngå å sette svært varme eller svært kalde gjenstander på glassplaten. Glassplater er enkle å rengjøre; bruk mildt såpevann eller glassrens. Bord med fastmontert, innfelt glassplate må oppbevares tørt og kondensfritt (innendørs) gjennom vinteren.

POLYWOOD eller nonwood er et plastmateriale med trestruktur. Det rengjøres med mildt såpevann. Bruk gjerne et egnet pleie- og beskyttelsesmiddel for økt beskyttelse og impregnering av overlaten. Unngå å sette gjennomsiktige produkter (glass etc.) på overflaten, da slike kan skade bordet i sterk sol. Benytt gjerne møbeltrekk når møbelet ikke er i bruk (også om sommeren).

PLASTMØBLENE blir produsert av nederlandske Hartman og italienske Nardi. Begge er svært etablerte merkenavn som kjennetegnes av design, kvalitet og sikkerhet av høy klasse. Plast rengjøres med mildt såpevann og svamp eller klut (ikke skuremidler). For å beholde glans og elastisitet over tid, anbefaler vi gjerne et egnet pleiemiddel. Bilvoks med etterfølgende polering kan også benyttes. For å skåne mot ytre påvirkning (UV, forurensning etc.), anbefaler vi gjerne å benytte møbeltrekk når møblene ikke er i bruk (også om sommeren).

ALLE TREMØBLER bør vaskes jevnlig med vann/mildt såpevann for å unngå påvirkning fra forurensning, fugleskitt etc. Ved behov kan man bruke spesialltilpassede midler, eventuelt trerens. Fordi tre er et levende materiale som opptar og avgir fukt, vil der i treets overflate kunne oppstå mindre sprekkdannelser. Disse vil ikke påvirke møbelets funksjon og holdbarhet. Beskytt gjerne tremøbler fra vann; vi anbefaler gjerne møbeltrekk når tremøblene ikke er i bruk (også om sommeren). Laserte furumøbler kan gjerne vaskes med vokstilsatt bilshampo og kan overmales/pusses opp ved behov. Tremøbler bør vinterlagres tørt, kjølig og godt ventilert. Sjekk gjerne behov for etterstramming av skruer hver vår og høst. Det er viktig at tremøbler løftes (ikke dras) når de skal flyttes.

Teakmøblene er produsert i sertifisert teak fra godkjente plantasjer i Indonesia. Teak er et svært holdbart treslag som strengt tatt ikke trenger annen behandling enn rengjøring. Da vil møbelet etter hvert får en grå patina. Men for å beholde den gyldne fargetonen, bør teakmøbler oljes årlig - eller ved behov. Husk å rense møblene før påføring av olje. Om trefibrene reiser seg, kan man pusse lett med fint sandpapir på tørt treverk før oljebehandlingen.

Furumøblene blir produsert av kjerneved fra Sverige. Unngå at vann/regnvann blir liggende for lenge på møbelets overflater. Møblene i svensk furu kjerneved er behandlet med vannbasert, pustende lasur/beis. Eventuelle kvistgjennomslag på hvitt tre, vil blekes av solen. Om man skulle få riper i hvitlaserte møbler, kan man reparere med Hillerstorp hvit lasur etc. Laserte furumøbler kan gjerne vaskes med vokstilsatt bilshampo - for økt beskyttelse. Beisede og malte tremøbler kan pusses opp ved behov. 

PUTER OG TEKSTILER leveres vanligvis i solid 100% polyester, dralon eller olefin. Putetrekk med glidelås kan håndvaskes varsomt på 30 grader. Flekker kan fjernes med mildt såpevann. Puter må lagres tørt når de ikke er i bruk og må være helt tørre før vinterlagring. For å skåne mot unødig lys- og soleksponering anbefaler vi at puter ikke konstant oppbevares i møblene når de ikke er i bruk; bruk gjerne møbeltrekk. For å beskytte utendørs tekstiler mot tilskitning og falming på grunn av vær og vind, anbefaler vi å impregnere tekstilene. Bruk en tekstilimpregnering som beskytter både mot UV stråling og flekkdannelser. Trekk av polytekstil /textilene (ofte brukt i kombinasjon med aluminium) rengjøres ved hjelp av lunkent såpevann og svamp eller myk klut.

 

 

 

 

 

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.